زبان فارسی در اینترنت


 






 
یکی از مهمترین مشکلات کاربران زبانهای مختلف و از جمله کاربران فارسی زبان آن است که وجه غالب حجم اطلاعات در اینترنت به زبان انگلیسی است و برای استفاده بهینه از این اطلاعات نیاز به تسلط به این زبان وجود دارد.
از طرف دیگر حجم اطلاعاتی که به زبان فارسی در حال ارایه اینترنت است رو به تزاید است و اگر چه در برابر حجم اصلی اینترنت رقم قابل توجهی نیست ولی در هر حال مواقعی پیش می اید که کاربر به جست وجو به زبان فارسی احساس نیاز پیدا میکند.
معروف ترین ابزار برای این کار استفاده از سایت جست و جوگر google.com است.این سایت در حال حاظر امکان جست و جو برای زبان مختلف را پشتیبانی میکند.برای استفاده از این قابلیت جست و جوگر google .com در صفحه اول ان language tools را انتخاب کنید . در صفحه بعد روی persian کلیک کنید.
نکته قابل توجه این است که در محیط جست و جوگر دگمه ها نیز فارسی خواهند شد.در حقیقت شما در همان صفحه اول google.com نیز قابلیت جست و جوی فارسی را دارید. کافی است تا کلمه مورد نظر خود را به فارسی در قسمت جست و جو وارد کنید.
در اینجا مناسب است تا با نحوه تایپ کلمات فارسی در ویندوز اشاره شود.استانداردی که در حال حاظر در اینگونه سیستمها حاکم است سیستم unicode مایکروسافت است .این سیستم
که مخفف universal code است و همزمان با ارایه windows ۲۰۰۰ معرفی شد شما را از نصب فونتهای مختلف بی نیاز میکند.ویندوز هایی که unicode را پشتیبانی میکنند علاوه بر windows ۲۰۰۰ و xp ویندوز ۹۸عربی است که با فارسی ساز پارسا ۹۹فارسی شده است.
در صورتی که کارکتر های فارسی در windows ۲۰۰۰ یا xp شما تعریف شده باشند همانند ویندوز پارسا۹۹ شما در پایین صفحه کنار ساعت مربع کوچکی را میبینید که داخل ان EN برای انگلیسی و یا FA برای فارسی نوشته شده باشد . در صورتی که FA نداشته باشید به این معنی است که کارکتر ها ی فارسی نصب نشده است که برای نصب ان کافی است که به
control panel بروید و regional and language option را انتخاب کنید و زبان فارسی را به مجموعه زبانهای مورد استفاده کامپیوتر خود اضافه کنید.
پس به طور خلاصه تا این مرحله دیدیم که سایت google.com در بانک اطلاعاتی جست و جوگر خود صفحات فارسی را که با استاندارد unicode نوشته شده باشند را اندیس میکندو بنابر این یک کاربر میتواند (به شرط انکه قابلیت تایپ کارکترها با این استاندارد را داشته باشد)در این
search engine به جست و جو بپردازد.این جست وجوگر قابلیت دیگری را نیز دارد و ان تغییر محیط جست و جو(اعم از دگمه ها و کلیدها و راهنما و...)از زبان انگلیسی به فارسی است.
جست و جوگرهای دیگری نیز هستند که صفحات فارسی را اندیس می کنند که از ان جمله می توان به جست و جوگرهای altavista.com و alltheweb.com و lycos.com اشاره کرد.
در altavista.com کافی است که کلمات کلیدی مورد نظر را به فارسی تایپ کنید و مطمن شوید که در قسمت results in گزینه any language انتخاب شده باشد.
همین مورد عینآ در مورد سایت alltheweb.com صدق میکند.
جست و جوگر lycos.com از انجایی که توسط alltheweb.com حمایت می شود نیز این قابلیت را پشتیبانی می کند ولی شیوه نمایش کارکتر های فارسی را به طور کامل پوشش نمی دهد.
در اینجا مناسب است تا به یک قابلیت مشترک سایت های google.com و altavista.com اشاره کنیم و ان قابلیت ترجمه از تعدادی از زبان های رایج دنیا به انگلیسی است که صد البته با توجه به سابقه مدیدی که altavista.com در این زمینه دارد تعداد بیشتری(نه زبان) را در مقایسه با google.com )که قابلیت ترجمه پنج زبان را دارد) پشتیبانی می کند.این قابلیت میتواند در مواقعی که سایت های غیر انگلیسی را مشاهده می کنید به کمکتان بیاید و امیدواریم که هر چه زودتر قابلیت ترجمه online اینترنتی به فارسی و بلعکس فراهم شود.
در پایان نیز از کلیه تولید کنندگان صفحات فارسی در وب دعوت میشود که با رعایت استاندارد  unicode به غنای هر چه بیشتر و راحتی جست و جوی صفحات فارسی کمک نمایند.
منبع:آفتاب
ارسال مقاله توسط کاربر محترم سايت : amirpetrucci0261